Найбільше в Азії родовище марганцевої руди відкрили в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше в Азії родовище марганцевої руди відкрили в Китаї

Світ
385
Найбільше в Азії родовище марганцевої руди, запаси якого досягають 203 млн тонн, виявлено в провінції Гуйчжоу (Південно-Західний Китай).
Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на місцеві органи влади.
Родовище Пуцзе розташоване в гірському районі і було виявлено Гуйчжоуським провінційним управлінням геології і розвідки корисних копалин, йдеться в прес-релізі повітового уряду.
Потенційна вартість виявленої руди оцінюється більш ніж у 100 млрд юанів (14,5 млрд дол США/).
Китай – найбільший у світі виробник і споживач марганцю, який широко застосовується у виробництві батарей і магнітних матеріалів.
В останні роки вчені виявили на території провінції. Гуйчжоу чотири великих родовища марганцевої руди із загальними запасами в 600 млн тонн, прокоментував новину член Інженерної академії Китаю Чень Юйчуань.
“Запаси цих родовищ становлять близько 60 відсотків доведених запасів марганцевої руди в Китаї, що дозволить значно знизити рівень залежності країни від імпорту”, – зазначив він.
У 2015 р. Китай посів третє місце в світі за видобутком марганцю (2,9 млн тонн) після Австралії (3 млн) і ПАР (6,2 млн). Україна з 390 тис. тонн видобутку марганцю перебувала на 8-му місці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас