Кабмін додав ще 400 млн на теплі кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін додав ще 400 млн на теплі кредити

Кредит&Депозит
758
Уряд перерозподілить ще 400 млн грн, що були закладені на енергоефективні заходи, на програму кредитів з підвищення енергоефективності для населення (так звані теплі кредити).
Про це під час форуму “Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики” сказав глава уряду Володимир Гройсман.
“Ми направили на енергоефективність 800 млн, з яких 400 млн – на “теплі кредити”. Ще 400 лишилося. Я зараз дам доручення міністру фінансів та віце-прем’єр-міністру Зубку щодо перерозподілу цих ресурсів на користь “теплих кредитів”. Ми також маємо забезпечити прийняття парламентом необхідних енергетичних законів, це відкриє шлях до наповнення Фонду енергоефективності на 100 млн євро”, – зазначив Гройсман.
Він також наголосив, що необхідно пришвидшити процес монетизації субсидій.
“Перший крок – це монетизація для виробників енергії, а другий – це впровадження монетизації на рівні пільг та субсидій. У цьому році ми можемо замість клірингових розрахунків впровадити кошти серед виробників, а наступний етап, що може зайняти кілька років, – переведемо споживачів на монетизацію”, – сказав Прем’єр-міністр.
Раніше віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що програмою компенсації частини вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності вже скористалися понад 200 тисяч українських родин. За цією програмою держава компенсує 20-40% від суми кредитів, узятих для утеплення будинків та запровадження інших заходів енергоефективності.
Крім того, урядовець зауважив, що також діють 216 муніципальних програм, які додатково фінансують енергоефективні заходи в житловому секторі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас