Університет Юти організував спеціальну стипендію для геймерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Університет Юти організував спеціальну стипендію для геймерів

Світ
228
Стипендія буде видаватися гравцям, які беруть участь від імені університету в кіберспортивних змаганнях, пише Bloomberg. Раніше подібні стипендії організовувалися лише для спортсменів, які беруть участь у змаганнях «реального» світу. Університет Юти став першим навчальним закладом, який розпочав подібну програму.
Спортивні стипендії — це майже повністю американська історія. Спортсменам оплачують навчання у вузі за те, що вони грають в університетських командах, піднімаючи престиж навчального закладу. До Юти в цю програму потрапляли тільки традиційні спортивні дисципліни, але університет вирішив підхопити хвилю зростаючої популярності кіберспорту і організував таку ж для віртуальних спортсменів.
Імовірно, квота на кіберспортсменів складе 35 місць. Зараз йде набір тільки в команду по League of Legends. Пізніше планується розширити кількість дисциплін. Університет хоче заробляти на співпрацю зі спонсорами, лігами та виробниками комп’ютерних ігор. Запуск стипендії став можливий завдяки програмі розвитку кіберспортивної галузі в Солт-Лейк-Сіті.
Спочатку геймерська стипендія буде покривати лише частину навчання, але якщо ідея вистрілить, то геймери отримають повне покриття. Розмір виплат і загальний фонд програми поки що не уточнюється. До цього найбільші вузи США заявили про намір створити свої команди з кіберспорту. Але в тому заяві не було мови про стипендії, Юта стала першою.
Мотивація університету Юти зрозуміла. Напрям стає все більш перспективним. Раніше член правління Європейської кіберспортивної ліги Стівен Робертс давав прогноз, що кіберспорт стане таким же масштабним явищем як футбол. За прогнозами фірми Newzoo, в 2017 році виручка кіберспорту досягне $493 млн, а до 2019 року обороти складуть вже $1 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас