На ремонт Шулявського мосту гроші виділяли "по колу" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонт Шулявського мосту гроші виділяли "по колу" - ЗМІ

Світ
1092
Журналісти протестували, хто в Києві виграє тендери, і виявили багато цікавих подробиць. Наприклад, цікавий тендер на суму 6,1 млрд грн з будівництва Подільського мосту в кінці березня провело КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва», за результатами якого у конкурсі перемогла фірма, власником якої, згідно з реєстром, виступає людина, близька до екс-голови департаменту будівництва КМДА.
А директором компанії з березня минулого року значиться колишній заступник голови Держархбудінспекції. Як випливає з інформації, оприлюдненої в «Віснику держзакупівель», тендер включає два проекти: ділянку від дамби Русанівських садів до бульвару Перова, яка повинна бути побудована до кінця 2019 року за 1,77 млрд грн, а також ділянку над Дніпром — до кінця 2021 року за 4,33 млрд грн.
Примітно, але, незважаючи на закон, який передбачає обов’язкове проведення тендеру через систему електронних закупівель, конкурс був «паперовим».Через що порівняти кошторисні ціни будівельних матеріалів з ринковими на предмет завищення неможливо. У мерії кажуть, що закон не порушували, оскільки починали цей тендер ще до появи системи електронних закупівель.
Цікаво, що з іншим мостом теж дивна історія. На Шулявський шляхопровід, згідно з опублікованою в «Віснику держзакупівель» інформацією, одна і та сама документація на реконструкцію закуповувалася по другому колу. Спочатку в 2015 році КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» перерахувало “Киеївсоюздорпроекту” 1,18 млн грн, а потім у грудні 2016 року — замовлення на аналогічні роботи отримала компанія «Укрбуд», тільки вже на 6,5 млн грн. Що стосується Шулявського мосту, в мерії запевнили: у першому випадку предметом закупівлі було технічне обґрунтування проекту реконструкції мосту, а в другому — вже безпосередньо проект реконструкції.
Але чому в такому разі відбулася зміна підрядника і де сам проект ТЕО, нам пояснити не змогли. В цілому ж влада запевняє: всі тендери проводяться законно, порушень немає, а тому і приводів для перевірки теж.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас