Україна не погодилася виконувати одну з вимог МВФ - Рева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не погодилася виконувати одну з вимог МВФ - Рева

Казна та Політика
4389
Україна не погодилася на вимогу МВФ підвищити пенсійний вік до 63 років, – Рева
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що Україна змогла переконати Міжнародний валютний фонд у тому, що не треба підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років.
Про це в ефірі телеканалу “1+1” повідомив Рева.
“Коли велися переговори щодо нового траншу, МВФ пропонував і бачив всі системні проблеми, вони пропонували інструментарій вирішення. Вони бачили вирішення проблеми через підвищення пенсійного віку. Вони пропонували підвищити пенсійний вік для чоловіків і жінок до 63 років. Ми вважали це неприйнятним у нашій країні в даний момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку”, – сказав міністр.
За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років.
Рева також зазначив, що в даний момент пенсійний вік для жінок становить 58,5 років.
За його словами, у зв’язку з пенсійною реформою 2011 року вік для виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку, і це завершиться в 2021 році. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки – у 60 років.
Згідно з оновленим меморандумом МВФ, передбачається, що пенсійна реформа буде прийнята до кінця травня 2017 року і вступить в силу з 1 січня 2018 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас