В НБУ висловилися щодо блокування російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ висловилися щодо блокування російських банків

Кредит&Депозит
720
Виводити російський капітал з українського ринку необхідно, але не радикальними методами і тільки в рамках чинного законодавства.
Таку думку висловив у зв’язку з блокуванням російських банків в Україні член ради НБУ Василь Фурман.
“Якщо ми йдемо в Європу, потрібно працювати в рамках чинного законодавства. Бо весь світ сьогодні дивиться на Україну за подіями на Сході, за замурованими банками, іншими негативними подіями. Нам потрібно формувати позитивний імідж у світі і дуже багато вкладати в це. Нам потрібен конструктив”, – сказав Фурман
За словами Фурмана, російські банки виконують норми українського законодавства. В українському Сбербанку обслуговується 1,2 млн осіб, сума вкладів становить 11 млрд грн. Фурман зазначив, що сума вкладів, яка потрапляє під відшкодування за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, становить 3 млрд грн, тобто власники інших 8 млрд не отримають назад своїх коштів.
“Найкращий варіант для цих банків – бути проданими американським, європейським чи українським інвесторам. І російські банки працюють в цьому напрямку. Сбербанк вже фактично проданий, залишилося тільки узгодити документи. Я сподіваюся, що Сбербанк скоро буде перейменовано, це буде інший банк, – сказав член ради НБУ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас