Стало відомо, скільки заощадила SpaceX на повторному запуску Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки заощадила SpaceX на повторному запуску Falcon 9

Світ
911
Підготовка першого ступеня Falcon 9 до повторного запуску обійшлася SpaceX більш ніж в два рази дешевше, ніж виробництво нового ступеня. Про це заявила президент SpaceX Гвінн Шотвелл у рамках свого виступу на 33-му Космічному симпозіумі, повідомляє N+1 з посиланням на SpaceNews.
Спочатку Ілон Маск, засновник SpaceX, говорив, що перші ступені Falcon 9 можуть бути використані до двадцяти разів і зазначав, що за допомогою повторно використаної Falcon 9 виведення супутників на орбіту може стати на 30 відсотків дешевшим у порівнянні з використанням інших сучасних ракет-носіїв. У 2016 році стало відомо, що SpaceX пропонує клієнтам десятивідсоткову знижку при використанні перших ступенів, що вже літали.
Незважаючи на успішний повторний запуск, SpaceX аж до недавнього часу не повідомляла, наскільки вигідніше повторне використання порівняно з виробництвом нового першого ступеня. Виступаючи на 33-му Космічному симпозіумі, президент SpaceX Гвінн Шотвелл не назвала точних цифр, проте дала приблизну інформацію про реальну економію з урахуванням ремонтно-відновлювальних робіт, проведених для підготовки першого ступеня до повторного запуску. За словами президента SpaceX, витрати на ці роботи були істотно меншими, ніж половина вартості нового першого ступеня».
У перспективі SpaceX планує знизити ціну запуску для клієнтів, однак на менший обсяг, ніж знизиться сама вартість повторного запуску, оскільки компанія планує відшкодувати частину коштів, витрачених на розробку багаторазової Falcon 9.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас