У МВФ пояснили, що чекає Україну, якщо їй не вдасться знизити рівень корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ пояснили, що чекає Україну, якщо їй не вдасться знизити рівень корупції

Казна та Політика
1992
Зниження рівня корупції в Україні до середнього рівня по Європейському Союзу зможе скоротити відставання нашої країни від Євросоюзу за ВВП на душу населення до 2040 року до 50% від середньоєвропейського з нинішніх 20%.
Про це йдеться в дослідженні Міжнародного валютного фонду.
“Отримані результати свідчать про те, що зниження рівня корупції може істотно сприяти прискоренню економічного зближення з Європейським Союзом”, – відзначає МВФ. Згідно з дослідженням, якщо Україні не вдасться знизити рівень корупції, ВВП на душу населення як і раніше, становитиме лише близько 30% від середнього показника по ЄС в 2040 році. Якщо корупція буде знижена до найвищого рівня, існуючого в країнах ЄС, ВВП на душу населення в Україні в 2040 році складе близько 40% від середнього показника по ЄС.
Як повідомлялося, Рада директорів МВФ 3 квітня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України і затвердила надання нашій країні чергового кредитного траншу в обсязі 1 мільярд доларів. Міжнародний валютний фонд закликав українську владу для досягнення більш швидкого і стійкого зростання прискорити структурні реформи, починаючи з приватизації та розвитку ринку сільгоспземель, та відзначив відсутність конкретних результатів у боротьбі з корупцією. Крім того, на думку МВФ, Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, зокрема підвищення пенсійного віку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас