Міжнародні резерви України у березні зменшилися на 2,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України у березні зменшилися на 2,2%

Казна та Політика
295
Міжнародні резерви становили 15,1 млрд дол. США за підсумками березня, зменшившись за місяць на 2,2%, передає УНН з посиланням на прес-службу регулятора.
“Міжнародні резерви України на 1 квітня 2017 року становили 15 млрд 123 млн дол. (в еквіваленті) за попередніми даними. За місяць вони зменшилися на 2,2% у зв’язку з необхідністю здійснення платежів з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, динаміка міжнародних резервів у березні перебувала під впливом низки факторів. Зокрема, була сприятлива кон’юнктура на зовнішніх ринках, яка дала НБУ викуповувати надлишок валюти на міжбанківському валютному ринку.
Також на динаміку вплинуло надходження коштів в рамках зовнішнього фінансування. У регуляторі додали, що вплив мали платежі за зовнішніми зобов’язаннями України.
“Станом на 1 квітня обсяг міжнародних резервів України покривав 3,3 місяця майбутнього імпорту і був достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку”, – сказано у повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас