Пройти фізіотерапію можна буде у віртуальній реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пройти фізіотерапію можна буде у віртуальній реальності

Світ
325
Фізіотерапія — важлива частина реабілітації, але це важко, боляче, і при цьому важко знайти вільного фахівця. Ізраїльський стартап VRPhysio розробив систему, яка дозволяє проходити фізіотерапію у форматі VR-ігри.
В демо-версії системи людина з окулярами віртуальної реальності може відновлюватися після хлистової травми шиї. Така зазвичай відбувається під час автомобільної аварії. Для лікування людина вдягає окуляри, оснащені датчиками руху, і проходить пропоновані їй місії — наприклад, наповнює бочки водою, нахиляючи голову в різні боки. Для реабілітації після хлистової травми знадобиться 30 таких сеансів.
Творці стартапу кажуть, що перенесли протокол проведення фізіотерапії в VR. При цьому система дозволяє стежити за прогресом пацієнта, за тим, як він справляється з больовими точками. Головне, що така форма терапії робить заняття не такими скучними і занудними. Набагато веселіше лікувати шию, розрубуючи мечем повітряні кулі, ніж стояти із закинутою головою і спостерігати за стелею. VRPhysio сподівається, що VR-терапію впишуть в список послуг, що покриваються страховкою. Зараз йде робота над тим, щоб розширити список частин тіла, з якими можна працювати.
За сеанс збирається в середньому 4 Гб даних. Всі вони можуть бути використані лікарем, щоб визначити, наскільки ефективно проходить терапія. Потрібно продовжувати далі чи пацієнта можна виписувати. Медицина отримує інструмент, який зручний і для пацієнтів, і для лікарів. При цьому підвищує загальну ефективність фізіотерапії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас