Це найуспішніша програма МВФ в історії України - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це найуспішніша програма МВФ в історії України - НБУ

Казна та Політика
894
Національний банк України (НБУ) привітав рішення Ради директорів МВФ про виділення Україні траншу фінансової допомоги в розмірі 1 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Це четвертий транш у рамках чотирирічної програми розширеного фінансування EFF, що є підтвердженням успішності реформ, спрямованих на створення більш міцної та стійкої фінансової системи та економіки. Це найбільш успішна програма МВФ в історії України”, – вважають в НБУ.
Зокрема, Нацбанк зазначає, що умовою виділення траншу було досягнення Україною прогресу очищення і стабілізації банківської системи. На думку регулятора, чималу роль у схваленні траншу зіграла і націоналізація Приватбанку.
Коментуючи рішення МВФ, голова НБУ Валерія Гонтарева підкреслила: “Це справжній вотум довіри з боку міжнародної фінансової спільноти. Наші жорсткі стрес-тести для провідних банків, прагнення вдосконалити стандарти та рішучі кроки в разі необхідності, зокрема нещодавно під час успішного входження держави в капітал Приватбанку – всі ці дії мали важливу роль у забезпеченні стабільності фінансової системи”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас