"Ми підемо іншим шляхом" - Данилюк про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ми підемо іншим шляхом" - Данилюк про пенсійну реформу

Казна та Політика
2363
Проведення пенсійної реформи є надзвичайно актуальним питанням не для Міжнародного валютного фонду, а для самої України, заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.
«Без цього ми не можемо підвищити рівень пенсій для українців і дати гарантії, що люди будуть стабільно отримувати пенсії через 2-3 роки, оскільки ситуація погіршується і потрібно робити серйозні кроки. Тому це наша принципова позиція, і вона підтримується МВФ», – сказав міністр.
Він зазначив, що питання проведення пенсійної реформи вже давно позначене майже у всіх меморандумі з МВФ, і зараз воно надзвичайно актуальне через демографічну ситуацію та ситуацію на ринку праці. Відповідаючи на питання про необхідність підвищення пенсійного віку, Данилюк зазначив, що Україна йде дещо іншим шляхом, плануючи усунути зловживання та необґрунтовані пільги в пенсійній системі, вивести з Пенсійного фонду невластиві йому витрати, а також зробити систему більш справедливою за допомогою введення параметра мінімального стажу.
«Якщо ми порівнюємо двох осіб, одна з яких пропрацювала 40 років, а друга – 15, то у них мають дещо відрізнятися права на отримання пенсій. Якщо у людини, наприклад, не буде мінімального стажу, то вона не зможе вийти на пенсію в тому ж віці, що і людина, у якої цей стаж є», – пояснив міністр, зазначивши при цьому, що навіть маючи мінімальний стаж, людина не зможе вийти на пенсію раніше досягнення пенсійного віку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас