Луценко пояснив суть конфлікту з НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко пояснив суть конфлікту з НАБУ

Казна та Політика
765
Суть конфлікту між ГПУ і НАБУ полягає в тому, що НАБУ не має ресурсів та можливості розслідувати всі справи, які Генпрокуратура повинна передавати йому за законом.
Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю німецькому журналу “Bild”.
“Проблема в тому, що моя установа набагато більша за НАБУ. У мене 10 тисяч співробітників, з них 800 – слідчих. В НАБУ – 220 детективів. Разом ми відповідаємо за 150 тисяч державних чиновників, а в даний момент в роботі перебуває 1,2 млн. справ”, – зазначив генпрокурор.
“У чому полягає конфлікт з НАБУ? Фінансовий критерій зловживання для передачі справи в НАБУ дуже низький – від 30 тисяч євро… При цьому я повинен передати в НАБУ тонну паперів, які складають матеріали слідства. А там лише 220 детективів і 30 прокурорів. Якби я передавав все, то НАБУ просто б не витримало”, – сказав Луценко.
При цьому він підкреслив, що налаштований на повномасштабну співпрацю з НАБУ і на доведення до суду справ по всіх особах, яких НАБУ підозрює в корупційних діях.
“І це підтверджує практика. З мого боку не було жодного випадку, коли б Генпрокуратура відмовляла в розслідуванні справи на запит НАБУ”, – зазначив Луценко.
За словами генпрокурора, він піддавався критиці не тому, що не передавав НАБУ окремі справи, а тому, що висував звинувачення проти суддів і політиків, якими хотіло займатися бюро, але не могло через недостатнє кадрове забезпечення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас