Шотландія просить у Британії ще один референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія просить у Британії ще один референдум

Світ
377
Перший міністр країни написав відповідного листа прем’єру Великої Британії.
Шотландія попросила у Британії дозволу на новий референдум, на якому шотландці могли б визначитися з приводу майбутнього країни. Про це сказано у відозві першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен.
Днями парламент Шотландії схвалив референдум щодо незалежності, який мав відбутися восени 2018 року і весною 2019 року, однак уряд Британії відмовив Шотландії.
“На початку цього тижня шотландський парламент проголосував за те, щоб дати шотландцям право зробити вибір щодо майбутнього країни. Таке рішення було прийняте через те, що британський уряд вирішив вилучити Шотландію не тільки з ЄС, але також з єдиного ринку. Все це проти бажання більшості людей, які проживають на цій території”, – заявила вона.
Міністр повідомила, що листом сповістила уряд Британії про прагнення Шотландії мати право вибору: прийняти брекзит чи натомість стати незалежною країною.
“Я думаю, ми всі можемо погодитися, що майбутнє нашої країни є нашим вибором”, – заявила вона, додавши, що сподівається, що прем’єр-міністр Британії Тереза Мей змінить свою думку в цьому питанні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас