Blue Origin вперше показав салон туристичного космічного корабля (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Blue Origin вперше показав салон туристичного космічного корабля (фото)

Світ
698
Американська компанія Blue Origin показала внутрішній інтер’єр багаторазової капсули New Shepard, призначеної для суборбітальних польотів туристів.
Всередині капсули розташовані шість шкіряних крісел, причому кожне місце знаходиться біля вікна, що дозволяє спостерігати за зовнішнім простором, і забезпечене індивідуальними моніторами, за допомогою яких турист може простежити за характеристиками польоту.
У центрі New Shepard розташовується циліндрична конструкція, що нагадує барний столик. Насправді вона приховує двигун BE-3 – для екстреної евакуації пасажирів від носія New Shepard у разі виникнення нештатних ситуацій.
Blue Origin вперше показав салон туристичного космічного корабля (фото)
Пасажири капсули повинні будуть носити спеціальні костюми. Blue Origin не називає вартість квитка на 11-хвилинний політ на New Shepard, чотири хвилини з якого пройдуть в невагомості. Експерти вважають, що вона складе 100-200 тисяч доларів.
Багаторазова система New Shepard, що розробляється компанією Blue Origin і складається з однойменної ракети й корабля, дозволяє доставляти людей на висоту понад 100 кілометрів. Всього Blue Origin п’ять разів успішно садджала ракету New Shepard, перший раз — в листопаді 2015 року. Очолювана Джеффом Безосом компанія також працює над важкою ракетою New Glenn і вважається головним конкурентом SpaceX Ілона Маска.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас