Аваков виступає за відставку керівництва АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков виступає за відставку керівництва АМКУ

Казна та Політика
681
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступає за відставку керівництва антимонопольного комітету у зв’язку з ситуацією навколо викриття схем ухилення від сплати податків і виведення великої суми коштів, у тому числі на фінансування тероризму, через фірму ТОВ “Мегаполіс Україна” (нині – “Тедіс Україна”).
“Сьогодні відсутній на робочому місці голова Антимонопольного комітету (Юрій – Ред.) Терентьєв, він у від’їзді. Його заступник (Ніна – Ред.) Сидоренко, яка вела справу “Мегаполісу”, теж несподівано опинилася у відрядженні. Ще один заступник у відпустці. Я думаю, що така відпустка для цих людей повинна бути продовжена. Я переконаний, що в результаті цього розслідування суспільство і ми всі разом вправі вимагати відставки керівництва Антимонопольного комітету”, – сказав він на брифінгу в п’ятницю в Києві.
Разом з тим, за словами генпрокурора України Юрія Луценка, керівники Антимонопольного комітету нині перебувають на території України, підстав для винесення їм підозри у вчиненні злочину поки немає.
Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що органи прокуратури викрили схему ухилення від сплати податків і виведення великої суми коштів, у тому числі на фінансування тероризму, через фірму ТОВ “Мегаполіс Україна” (нині – “Тедіс Україна”), щодо власника якої введені санкції.
“Департамент у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрив схему особливо великого ухилення від сплати податків та незаконного виведення мільярдів грн за кордон, у тому числі для фінансування тероризму. Досудове розслідування встановило, що з 2012 по сьогодні справжнім власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ “Мегаполіс Україна” (нині – “Тедіс Україна”) є в тому числі громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон”, – написав він на сторінці в Фейсбуці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас