Daimler створить лінійку електромобілів до 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler створить лінійку електромобілів до 2022 року

Технології&Авто
358
Німецький автоконцерн на три роки раніше запланованого терміну збирається випустити нові моделі електромобілів і інвестує в програму €10 млрд. Компанія також вважає, що майбутнє за каршеринговими сервісами, а час безпілотників ще не настав.
У вересні минулого року на Паризькій автовиставці представники Daimler пообіцяли випустити 10 нових моделей електромобілів до 2025 року, однак тепер компанія вирішила прискорити терміни реалізації програми. Нові електрокари з’являться на ринку до 2022 року. На розвиток електротранспорту автовиробник виділить €10 млрд, повідомляє Bloomberg.
Концерн Daimler, якому належить бренд Mercedes-Benz, вважає перехід на електромобілі неминучим, тому прагне зайняти провідну позицію на ринку. Випуск лінійки електрокарів також дозволить концерну скоротити кількість викидів CO2 після дизельних скандалів в німецькому автопромі. Дизель користується все меншим попитом у Німеччині — показник популярності цього виду палива опустився на найнижчу оцінку з вересня 2010 року, повідомляє Центр автомобільних досліджень при Університеті Дуйсбург-Ессен.
В рамках нової стратегії Daimler також інвестує €1 млрд у виробництво акумуляторів. Паралельно з розробкою електромобілів концерн продовжить випускати гібриди, що заряджаються. В лінійці Mercedes-Benz вже представлено 8 моделей, а згодом в ній з’явиться гібридний седан С-класу.
Компанія також планує випускати мінівени на електротязі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас