В Україні впровадять електронний квиток у транспорті: які міста перші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні впровадять електронний квиток у транспорті: які міста перші

Світ
1208
Пілотний проект з впровадження в Україні єдиного електронного квитка в міському та приміському транспорті, передбачений в прийнятому Верховною Радою законі, буде розпочато у Києві, Львові та Дніпрі.
«Київ, Дніпро і Львів стануть першими містами, де буде запроваджено електронний квиток у пілотному режимі, а потім ця практика пошириться на всю Україну», – повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на очільника міністерства Володимира Омеляна. У повідомленні з посиланням на міністра зазначається, що електронний квиток широко розповсюджений у багатьох європейських країнах. «Для України це поки майбутнє, яке незабаром стане реальністю. Ми працюємо саме для того, щоб залучити провідні європейські норми в Україну та зробити їх звичними для людей, суспільства і бізнесу», – цитує міністра прес-служба.
17 січня Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи оплати проїзду, в тому числі електронний квиток, у міському та приміському пасажирському транспорті. Як очікується, електронна система оплати проїзду має підвищити прибутковість державного транспорту і, як результат, сприяти скороченню потреби у бюджетному фінансуванні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас