Павло Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від громадянства України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павло Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від громадянства України

Світ
482
Український меценат і засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс заявив, що народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства, а всі бізнесмени, які займаються проектом меморіального центру “Бабин Яр”, родом з України.
“Ми всі родом з України. Я народився і виріс в Харкові. Так вийшло, що потім довелося переїхати працювати в іншу країну, але наше коріння тут. Тому ми беремо участь в житті України. З 2000 року я намагаюся допомагати рідному місту: брав участь у реставрації Харківської обласної філармонії, побудував у Харкові храм, поставив пам’ятник міфічному засновнику міста козаку Харьку”, – заявив Фукс. Відповідаючи на питання про громадянства РФ і України, Фукс сказав: “Так. Оскільки я довгий час працював у Росії, я отримав російський паспорт.
Раніше це не було бар’єром. Як я вже говорив, я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства”, – повідомив бізнесмен. Крім Павла Фукса, в опікунську раду фонду “Бабин Яр” увійшли бізнесмен Віктор Пінчук, мер Києва Віталій Кличко, акціонери “Альфа-груп” Михайло Фрідман і Герман Хан. Сам проект меморіального комплексу оцінюють в 50-100 млн доларів, а завершити його планують до 2021 року – до 80-річчя трагедії в Бабиному Яру.
Щодо своєї роботи в РФ, Фукс заявив, що займався там девелоперським бізнесом і банківською сферою, а тепер продовжить працювати в Україні. “Я побудував у Росії велику кількість об’єктів нерухомості і торгових площ. Але займався не тільки девелоперським бізнесом. З 2010 року я був мажоритарним акціонером Совкомбанку. Протягом п’яти років прибуток і капітал банку збільшилися в 10 разів, а в рейтингу банків він піднявся з 98-го на 19-е місце. Совкомбанк входив в топ-5 за прибутком на капітал”, – підсумував Фукс.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас