Проведені в Нацбанку України обшуки стосуються його керівництва - голова НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведені в Нацбанку України обшуки стосуються його керівництва - голова НАБУ

Фондовий ринок
596
Обшуки в Національному банку України (НБУ), проведені 29 березня, стосуються керівництва банку, повідомив керівник Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник в ефірі телеканалу ZIK у середу ввечері.
“Ця справа стосується керівництва Національного банку України”, – сказав він.
Керівник НАБУ уточнив, що при появі працівників агентства в приміщенні банку будь-якого опору з боку працівників НБУ щодо виконання процесуальних дій не було. Необхідні детективам документи були видані працівниками банку. “Розслідування у цій справі триває”, – додав А. Ситник.
Напередодні правоохоронці провели слідчі дії НБУ, під час яких було здійснено вилучення документів, повідомила прес-служба НАБУ.
“Слідчі дії відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання посадовими особами НБУ службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за попередньою змовою з посадовими особами низки комерційних банків в порушення закону “Про банки і банківську діяльність” вчинили дії, що спричинили тяжкі наслідки для державних інтересів. Мова йде про період 2015-2016 років”, – повідомила прес-служба НАБУ.
Розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали в лютому 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас