Групу, яка спеціалізувалася на викраденні елітних іномарок, затримано в Харківській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Групу, яка спеціалізувалася на викраденні елітних іномарок, затримано в Харківській області

Кримінал
483
Співробітники управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Харківській області спільно зі співробітниками СБУ затримали групу з трьох осіб, яку підозрюють у серії викрадень елітних іномарок.
“У затриманих вилучено викрадений автомобіль Toyota RAV4, гроші, спеціальний пристрій для зчитування кодів сигналізації, зброю, психотропні засоби… Вирішується питання про сповіщення затриманих про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України”, – повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.
За даними слідства, затримані (34-річний організатор групи і її учасники (40 і 26 років) причетні до понад 15 викрадень іномарок на території Харківської, Одеської та Київської областей. Під час скоєння злочинів вони використовували обладнання для відстеження автомобілів з допомогою т. зв. “маячків” та обладнання для зчитування або зміни інформації зі смарт-ключів автомобілів.
За інформацією прес-центру СБУ, група спеціалізувалася на іномарках останніх років випуску, переважно Toyota і Lexus. Після викрадення авто пропонували викупити її власнику за 20-25% її ринкової вартості.
За даними правоохоронців, частину отриманих таким чином грошей члени групи передавали на тимчасово не підконтрольну владі територію Луганської області. На них купували наркотики і вогнепальну зброю, що переправлялися через лінію розмежування для подальшого продажу в інших регіонах України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас