Ощадбанк домовився з Німецько-українським фондом про розвиток МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк домовився з Німецько-українським фондом про розвиток МСБ

Фондовий ринок
383
Державний Ощадний банк домовився з Німецько-українським фондом про розвиток малого і середнього бізнесу.
Про це йдеться в повідомленні банку.
8 березня 2017 в рамках меморандуму про стратегічне партнерство і співробітництво між Ощадбанком та Німецько-українським фондом (НУФ) були укладені договори на залучення банком кредитних ресурсів для подальшого фінансування мікро -, малого та середнього бізнесу на вигідних умовах.
Кредитні лінії НУФ у розмірі 8 млн євро і 50 млн гривень Ощадбанк направить на фінансування суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у виробничій сфері, сільському господарстві, енергоефективності, сфері послуг та ін.
Програми НУФ спрямовані на підтримку реального сектору економіки і створення нових робочих місць.
У рамках цих програм передбачається надання кредитів на інвестиційні потреби (терміном до 5 років) та на поповнення обігових коштів (на строк до 3 років) під процентні ставки нижче середньоринкового рівня.
Засновниками Німецько-українського фонду є німецький державний банк KfW, Національний банк та Міністерство фінансів України.
Німецько-український фонд – небанківська фінансова установа, створена у 1999 році згідно з указом Президента України від 01.06.1998 №574/98 “Про німецько-український фонд” та постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.1999 №628.
Його мета – сприяння розвитку мікро-, малих і середніх підприємств шляхом надання кредитів через українські банки.
Учасниками НУФ є Національний банк України (31,3%), Міністерство фінансів України (31,3%) та Німецька кредитна установа для відновлення (KfW) (37,4%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас