Омелян розповів, скільки кілометрів доріг заплановано капітально відремонтувати в 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, скільки кілометрів доріг заплановано капітально відремонтувати в 2017

Казна та Політика
642
В Україні 90% доріг непридатні для сучасного транспорту як з точки зору покриття, так і з точки зору допустимого навантаження. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
Він повідомив, що в цьому році запланований капітальний ремонт 2 тисяч кілометрів автошляхів. “Фактично 90% українських доріг непридатні для сучасного транспорту, як з точки зору покриття, так і з точки зору допустимого навантаження. Наразі основні сили ми кидаємо на відновлення проїздності по українським дорогам, тобто на ямковий ремонт, на жаль… В цьому році ми плануємо 2000 км відремонтувати капітальним чином. Я дуже сподіваюся, що на це ми знайдемо кошти, обіцяні урядом”, – підкреслив голова МІУ.
За його словами, щоб в Україні були якісні автошляхи, необхідно як мінімум протягом п’ятирічного періоду вкладати від 50 млрд гривень на ремонт і відновлення. “За підрахунками і наших, і закордонних фахівців, для того, щоб мати якісні дороги, нам потрібно мінімум протягом п’ятирічного періоду вкладати мінімум 50 млрд гривень щорічно. Ми маємо в минулому році 10 в цьому році, дай Бог, 30 млрд” , – підкреслив міністр.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас