Названі цілі перших 10 запусків нової надважкої ракети NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі цілі перших 10 запусків нової надважкої ракети NASA

Світ
697
НАСА визначилося з планами щодо перших 10 пусків надважкої ракети Space Launch System (SLS). Матеріали відповідної презентації глави підрозділу агентства пілотованих польотів Білла Герстенмайєра, представлені експертній раді, опублікувало видання Ars Technica.
Перший випробувальний пуск SLS запланований на 2018 рік. Ще не відомо, чи буде дана місія пілотованою. У 2022 році за допомогою надважкої ракети очікується відправка до Європи, супутника Юпітера, місії Europa Clipper. Протягом 2023-2025 року НАСА планує провести три пілотовані запуски SLS, метою яких стане створення станції на орбіті Місяця. Ймовірно, як її прототип виступить один з шести розглянутих в даний час проектів для проживання людини в умовах далекого космосу.
В ході першого з трьох стартів планується виведення на навколомісячну орбіту потужної рухової установки. Місія чотирьох астронавтів триватиме 8-21 добу. В ході другого запуску SLS на навколомісячну орбіту планується відправити житловий модуль, а під час третього – матеріально-технічний. На цьому, згідно з Герстенмайєром, розгортання базової станції завершиться, до її подальшої модернізації можуть бути залучені приватні компанії.
Передбачається, що навколомісячна база стане форпостом для пілотованих польотів у дальній космос, перш за все, до Марсу. У 2027 році планується запуск 41-тонного житлового модуля, потім – матеріально-технічного модуля. На 2029 рік заплановано випробування зв’язки з двох модулів – протягом 300-400 діб в них будуть жити і працювати чотири астронавти. Ця перевірка, що імітує річну марсіанську місію, стане останньою.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас