В "Газпромі" повідомили, коли почнуть прокладати морську частину "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Газпромі" повідомили, коли почнуть прокладати морську частину "Турецького потоку"

Енергетика
833
“Газпром” створив South Stream Transport B.V. в Стамбулі для реалізації “Турецького потоку”, прокладання морської частини газопроводу почнеться в другому півріччі поточного року, а завершити будівництво двох ниток планується до кінця 2019 року, повідомляє Прайм з посиланням на заяву голови правління “Газпрому” Олексія Міллера.
“Рішенням ради директорів створено філію South Stream Transport B.V. в Стамбулі для реалізації проекту та координації робіт в Туреччині. Це дуже важливе рішення. Таким чином, створені всі умови для початку морського прокладання”, – сказав він. Він зазначив, що компанія почне прокладання морської частини “Турецького потоку” в другій половині 2017 року, планує завершити будівництво двох ниток до кінця 2019 року.
 “Проект “Турецький потік” знаходиться в активній фазі будівництва, у суворій відповідності до графіка. Тривають гідрографічні дослідження в турецьких водах. Завершується робота над оцінкою впливу на навколишнє середовище по заключній ділянці маршруту “Турецького потоку”. У другій половині поточного року ми приступимо до морського прокладання газопроводу і плануємо завершити будівництво двох ниток “Турецького потоку” до кінця 2019 року”, – сказав Міллер.
Він уточнив, що на російській ділянці завершено буріння першого мікротунелю (технічне рішення для прокладання газопроводу на перетині прибережної смуги – ред.), другий мікротунель готовий на 98,5%.
Росія і Туреччина 10 жовтня минулого року підписали міжурядову угоду за проектом “Турецький потік”, оператором будівництва якого є South Stream Transport.
Документ передбачає будівництво двох ниток магістрального газопроводу по дну Чорного моря потужністю 15,75 мільярда кубометрів газу кожна. Одна нитка передбачена для постачання газу безпосередньо на турецький ринок, інша – для постачання газу транзитом через Туреччину в європейські країни.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас