ЛЕО Григоришина з квітня відключає електрику всім комунальникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛЕО Григоришина з квітня відключає електрику всім комунальникам

Фондовий ринок
1331
Луганське енергетичне об’єднання в квітні відключить від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери області, які мають борги за електроенергію.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
“Причиною є фінансовий колапс в енергокомпанії, який викликаний бажанням Української держави продовжувати неоплачувані багатомільйонні поставки електроенергії на територію, непідконтрольну уряду”, – повідомляє прес-служба.
Найбільші підприємства водо- і теплопостачання Луганської області будуть знеструмлені в квітні, відразу ж після завершення опалювального сезону.
Як зазначається, найбільш значні борги були сформовані такими підприємствами, як КП “Лисичанськтепломережа” (майже 34 млн гривень боргу станом на 1 березня), “Лисичаньскводоканал” (майже 125 млн гривень), Попаснянський водоканал (128 млн гривень), Рубежанське ВУВКГ ( близько 9,5 млн гривень), Кремінське ВУВКГ м. Рубіжне (понад 4 млн гривень), РКП “Старобільськвода” (1,5 млн гривень).
Крім того, із закінченням опалювального сезону ЛЕО має намір відключити ще працюючі об’єкти Попаснянського водоканалу на ЗФС-1, ЗФС-2 і ЗФС-3, які постачають більшу частину добутої води (90%) на НКТ – в Луганськ, Алчевськ, Кадіївку (Стаханов) та інші міста.
Як відомо, в грудні 2016 року “Луганське енергетичне об’єднання” заявило про плани відключити окупованої Луганщини від електроенергії.
Після цього прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв вирішити проблему з боргами перед ЛЕО.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас