У Раді не захотіли легалізувати ввезення імпортних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді не захотіли легалізувати ввезення імпортних автомобілів

Казна та Політика
2135
Законопроект №5567 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту і тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)» був відхилений на засіданні робочої групи Комітету податкової та митної політики Верховної Ради.
У комітеті заявляють, що всі нерозмитнені авто були ввезені з порушенням українського податкового законодавства, а це суперечить рівності громадян, які придбали автомобілі зі сплатою всіх податків.
Також депутати вирішили, що така схема вимагає участі зарубіжної фірми-посередника, яка бере за послуги близько 1 000 євро. Тобто прийняття закону створить додаткові доходи для людей за межами України. При цьому мова йде про тіньові доходи.
Депутати вирішили, що закон про єврономери не враховує інтереси держави. В ході дискусії один з нардепів запропонував створити законопроект, що амністує тимчасово ввезені автомобілі, що знаходяться в нашій країні. Проект дасть можливість їх розмитнити за пільговими ставками. Але при цьому закрити цей канал ввезення назавжди.
Нагадаємо, що власники авто з іноземною реєстрацією вже кілька місяців влаштовують різні акції, щоб привернути увагу до своєї проблеми.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас