Ми не можемо упевнено сказати, що у когось одне громадянство - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми не можемо упевнено сказати, що у когось одне громадянство - Ситник

Казна та Політика
640
Керівник НАБУ Артем Ситник наполягає, що наразі не можна з упевненістю говорити, чи має будь-який чиновник інше громадянство крім українського.
Про це Ситник сказав, відповідаючи на запитання про британський паспорт глави ДФС Романа Насірова.
“У нас же немає єдиного обліку паспортів інших держав. Це можливо лише на рівні співпраці з компетентними органами інших держав. Тобто ми не можемо взяти зараз будь-кого і з упевненістю сказати, що в нього одне громадянство чи кілька”, – сказав Ситник.
Відповідаючи на запитання про британський паспорт Насірова, він сказав:
“Ми не бачили сам паспорт, він не був виявлений у Насірова під час обшуку чи затримання. У нас були дані від Національного кримінального агентства, це основний правоохоронний орган Британії, і уповноваженою особою цього органу було направлено нам інформацію, що він має британський паспорт”, – сказав він.
“Саме цей документ був наданий в суді як підтвердження слів прокурора. Не довіряти уповноваженій особі Національного кримінального агентства Британії у нас підстав не було”, – додав він.
Відповідаючи на уточнення про те, що СБУ не володіє інформацією про британське громадянство Насірова, він був допущений до держтаємниці, а у графі про допущення має бути вказано, чи має людина інше громадянство і чи не збрехав тоді Насіров, Ситник сказав: “Виходить, що так. Але СБУ написало, що не має інформації”.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас