SpaceX готується до першого старту з повторним використанням ступеня ракети-носія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX готується до першого старту з повторним використанням ступеня ракети-носія

Технології&Авто
324
Компанія SpaceX, яку очолює мільярдер Ілон Маск, визначилася з датою першого запуску ракети-носія Falcon 9 з першим ступенем, що раніше використовувався.
Falcon 9 з самого початку створювалася з розрахунком на повторне використання. Під час перших запусків вивчалася можливість повернення двох ступенів за допомогою парашутів, однак дана стратегія себе не виправдала. Тому було вирішено реалізувати схему повернення тільки першого ступеня, який може здійснювати вертикальну посадку на наземний майданчик або плаваючу платформу.
Перший старт Falcon 9 з повторним використанням ступеня намічений на майбутній четвер, 30 березня. У складі ракети буде задіяно перший ступінь, який був успішно повернутий в квітні минулого року після виведення в космос корабля Dragon.
Цього разу ракета буде використовуватися для запуску комунікаційного супутника SES-10, створеного люксембурзькою компанією SES S.A. Цей апарат повинен бути виведений на геостаціонарну орбіту: він призначений для надання послуг мовлення, забезпечення широкосмугового інтернет-доступу та ін.
Якщо старт пройде успішно, це стане першою в історії орбітальною місією, здійсненою за допомогою повторно використаного ступеня ракети-носія.
Надалі, як очікується, схема повторного використання першого ступеня дозволить суттєво здешевити виведення корисного навантаження в космос і дасть можливість підвищити частоту запусків.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас