Затримка з траншем МВФ не критична для України - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримка з траншем МВФ не критична для України - експерт

Казна та Політика
356
Україні найближчим часом не потрібно здійснювати істотних платежів за валютними боргами, тому затримка траншу від МВФ не є критичною для стану золотовалютних резервів України.
Про це в коментарі Укрінформу сказав головний економіст Альфа-Банку Україна Олексій Блінов.
“У найближчі місяці Україні не потрібно здійснювати істотних платежів за валютними боргами держави. Тому затримка з траншем не є критичною для стану золотовалютних резервів України і її платоспроможності”, – зазначив Блінов.
За його словами, це вже не перша і не друга затримка з отриманням траншу, фундаментальною причиною затримок є повільне здійснення реформ, особливо їх законодавчого забезпечення.
“Потрібно суттєво прискорити темп, щоб після цього траншу не святкувати, а відразу готуватися до наступного. Резерви України все ще невисокі, а наростання боргового навантаження вже дуже близько. До того ж ми виконуємо програму МВФ не заради кредитів, а заради структурних змін в економіці, які дадуть можливість більше не звертатися за кредитною підтримкою. Потрібно говорити не про кредити, а про реформи”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас