Італійці готові інвестувати $2 мільярди в нового оператора ГТС України - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці готові інвестувати $2 мільярди в нового оператора ГТС України - ЗМІ

Енергетика
616
НАК “Нафтогаз України” планує завершити переговори з потенційним інвестором для створюваного в Україні ПАТ “Магістральні газопроводи України” у найближчі три місяці, пише “Зеркало недели”.
За словами журналістів видання, учасники переговорного процесу називають серед найбільш реальних претендентів у інвестори італійську компанію Snam, яка зацікавлена в імпорті російського газу.
“За інформацією ZN.UA зацікавлені в цьому і словаки. Але саме італійська компанія готова інвестувати в українську ГТС 2 млрд дол. А головне — забезпечити завантаження української ГТС, яку “Газпром” погрожує залишити без транзитного газу після закінчення дії так званого транзитного контракту з “Нафтогазом” 31 грудня 2019 р.”, – зазначає видання.
Водночас, тісні відносини італійського претендента з “Газпромом” самі по собі насторожують, і варто враховувати небезпеку того, що компанія може стати “троянським конем”, йдеться в статті.
У жовтні минулого року повідомлялося, що дві європейські компанії готові взяти в управління українські магістральні газопроводи.
Газові компанії з Італії та Словаччини надіслали комерційні пропозиції з умовами своєї діяльності в якості оператора української ГТС. Для співпраці з ними доведеться виділити в окрему структуру магістральні газопроводи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас