Туреччина ввела мита на російські сільгосптовари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина ввела мита на російські сільгосптовари

Світ
576
Туреччина оголосила мита на ввезення російських продуктів. Як повідомляється в понеділок, 27 березня, мито на кукурудзу і пшеницю складе 130 відсотків, рису – 45%, соняшникової олії – 36 відсотків, шроту соняшнику – 13,5 відсотка, бобових культур – 9,7 відсотка. Мита вводяться з 15 березня 2017 року.
При цьому 17 березня профільні турецькі відомства не підтвердили введення обмежень на поставки російської пшениці, повідомляє «Німецька хвиля».
У міністерстві сільського господарства РФ заявили, що мита створюють певні складнощі, у зв’язку з чим планується освоєння нових “перспективних ринків збуту”.
Поставки планується збільшувати в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також в країнах Латинської Америки і Африки. Повідомляється, що протягом останніх трьох років Туреччина скорочує закупівлі російських товарів, які обкладаються митом.
Експерти припускають, що Туреччина ввела нові мита з метою домогтися поставок помідорів у Росію. Російські фахівці вважають, що від введення мит збитків зазнають і в Туреччині, тому оптимальним варіантом називається договір про безмитне ввезення сільськогосподарської продукції з РФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас