ЄБРР залучив керуючого для 2,4 тис. своїх вагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР залучив керуючого для 2,4 тис. своїх вагонів

Фондовий ринок
368
Європейський банк реконструкції і розвитку залучив компанію «Спецвагон Транслізинг» (СВТЛ) як незалежного приватного оператора для управління вагонним парком за договором з ЄБРР і CREA.
Про це представники ЄБРР повідомили на прес-конференції в п’ятницю.
ЄБРР в 2011 році видав кредит компанії «Інтерлізінвест» на $90 млн на купівлю вагонів. У 2013 році компанія перестала виконувати зобов’язання за кредитом, одночасно виводячи прибуток на компанії, афілійовані з екс-міністром оборони Павлом Лебедєвим. У 2014 році компанія пішла в новий дефолт за реструктуризированим кредитом.
“Цей приклад показує розмитість ліній між бізнесом і політикою. Те, що почалося як кредит приватній компанії, виявилося потім кредитом міністру. Падіння міністра призвело до падіння його компанії. Нікому це не потрібно. Необхідний поділ бізнесу та політики”, – сказав директор департаменту корпоративної реструктуризації ЄБРР Камен Захарієв.
У жовтні 2014 року ЄБРР почав процес стягнення застави за кредитом – цей процес завершився тільки в грудні 2016 року. Банк стягнув заставу і отримав вагони у власність за рішенням суду і акту виконавчої служби. У 2014-2016 роках ЄБРР не отримував дохід від вагонів.
“З грудня у нас є рішення суду і судового виконавця про те, що вагони передані у власність ЄБРР. І кошти вже надходять на наш рахунок”, – говорить Камен Захарієв.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас