Туреччина має намір переглянути відносини з ЄС після референдуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина має намір переглянути відносини з ЄС після референдуму

Світ
463
Влада Туреччини має намір переглянути політичні та адміністративні зв’язки з ЄС після референдуму про повноваження президента, який пройде 16 квітня 2017 року.
Про це президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив в інтерв’ю медіакомпанії CNN Turk.
Ердоган зазначив, що відносини Туреччини з Євросоюзом будуть переглянуті «від А до Я» відразу ж після голосування.
При цьому економічне партнерство з Європейським Союзом Анкара переглядати поки не планує.
Реджеп Ердоган знову звинуватив держави-члени ЄС у тому, що вони не дозволили турецьким політикам агітувати за реформу президентських повноважень.
При цьому противникам турецької реформи були надані майданчики для виступів у ЄС.
Також під час інтерв’ю президент Туреччини звинуватив владу Німеччини в підтримці тероризму і висловив намір не відвідувати ФРН до президентського референдуму.
Нагадаємо, Конституційний референдум у Туреччині заплановано на 16 квітня 2017 року. На голосування винесено питання про схвалення 18 поправок до Конституції Туреччини, які передбачають перехід від парламентської форми правління до президентської республіки, скасування посади прем’єр-міністра, збільшення числа депутатів парламенту і реформування Верховного ради суддів і прокурорів.
Як раніше повідомляли «Коментарі», між Туреччиною і Нідерландами виник дипломатичний конфлікт. Влада Нідерландів не пропустила в турецьке генконсульство міністра Туреччини. За годину до цього Нідерланди відмовили у видачі дозволу на посадку літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.
У свою чергу Туреччина вдалася до відповідних заходів – турецька поліція перекрила прохід до будівлі диппредставництв Нідерландів в Анкарі та Стамбулі. З приводу події висловився президент Туреччини Ердоган, використовуючи досить жорсткі висловлювання. Зокрема, він назвав голландців «послідовниками нацистів і фашистів». Також Анкара пообіцяла жорстку реакцію на дії голландської влади.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас