Литовець украв у двох ІТ-гігантів $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовець украв у двох ІТ-гігантів $100 млн

Кримінал
1606
Громадянин Литви, 48-річний Евалдас Рімасаускас (Evaldas Rimasauskas) зміг виманити понад $100 млн у двох великих американських компаній за допомогою фішингу. У прес-релізі Міністерства юстиції США в якості жертв вказуються «транснаціональна технологічна компанія» і «транснаціональна компанія, яка веде бізнес у галузі соціальних медіа». Назви компаній не розкриваються.
Згідно з висновками слідства, Рімасаускас зареєстрував у Латвії компанію з назвою, ідентичною назві великого та відомого азіатського виробника технологічного обладнання, а також відкрив численні банківські рахунки різних країнах, у тому числі в Східній Європі та на Кіпрі.
Користуючись тим, що перша з постраждалих компаній є давнім партнером згаданого азіатського виробника, і багатомільйонні платежі між цими корпораціями – звичайна справа, Рімасаускас обманом домігся того, що співробітники постраждалої компанії пеказали великі кошти на рахунки, що йому належать. Для цього він використовував фішингові листи, які виглядали так, ніби вони виходили від азіатського виробника обладнання.
Отримані гроші зловмисник оперативно переказував зі своїх рахунків у Латвії й на Кіпрі на інші – в Словаччині, Литві, Угорщині та Гонконгу. Щоб не викликати підозр у самих банків, Рімасаускас підробляв рахунки, контракти і листи, щоб ті виглядали так, ніби їх підписували керівники постраждалих корпорацій.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас