Нові гнучкі сонячні панелі на 80% легші від традиційних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові гнучкі сонячні панелі на 80% легші від традиційних

Енергетика
2408
Учений і бізнесмен Зенгронг Ші розробив нову легку, гнучку і ультратонку сонячну панель eArche. Завдяки матеріалу, який використовується при її виробництві, вона на 80% легша від звичайних панелей.
Доктор Зенгронг Ші, засновник Suntech і колишній випускник UNSW PhD, відомий як Sun King, розробив нову легку, гнучку і ультратонку сонячну панель eArche. Це може стати найбільшим проривом в сонячній енергетиці за десятиліття, пише REneweconomy.
Для виготовлення сонячної панелі eArche використовується композитний матеріал, аналогічний тому, що використовується в вікнах літаків. Це робить його майже на 80% легшим від звичайних панелей, а також тонким і гнучким. Сам композит має товщину всього 2-3 мм, а товщина всієї панелі становить від 5,5 до 6 мм, вага — близько 6 кг.
Завдяки цим властивостям eArche ідеальний для використання на дахах і фасадах, а також для встановлення на великих дахах, наприклад, заводів, які часто не можуть витримати вагу звичайних сонячних панелей.
За оцінками доктора Ші, якби одна десята з 20 тисяч нових будинків, які будуються в Австралії щороку, використовували eArche, це дозволило б щорічно генерувати на 20 МВт сонячної енергії більше.
Ші вважає, що сонячна черепиця, яку представила восени минулого року Tesla, занадто важка, тверда і дорога. Він запустив нову компанію під назвою SunMan і Energus для поширення свого винаходу.
За 2015 рік потужність сонячних панелей по всьому світу досягла 227 ГВТ. Ціни на них падають, і прогнозується, що за 10 років вони, разом з електромобілями, відберуть десяту частину ринку у викопного палива.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас