Як американські фермери зламують свої трактори за допомогою української прошивки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як американські фермери зламують свої трактори за допомогою української прошивки

Світ
2747
Поширеною проблемою американських фермерів останнім часом є боротьба з виробником техніки John Deere за можливість самостійно лагодити і модернізувати обладнання, яке у нього купили.
Компанія не дозволяє це робити за допомогою програмного забезпечення на тракторах, які вона продає, і вимагає звертатися виключно у авторизовані сервіси. Видання Motherboard розповіло про те, як фермери зламують трактори John Deere за допомогою української прошивки, яка поширюється на закритих форумах.
«Коли в потрібну хвилину ми ламаємося, швидше за все, у нас немає часу чекати представника дилера, щоб той приїхав і усунув несправність. А майже все нове обладнання вимагає завантаження, щоб виправити поломку», — розповів Денні Клюте, фермер зі штату Небраска.
Ліцензійна угода, яку John Deere вимагав підписати в жовтні, забороняє майже будь-який ремонт та модифікацію фермерського обладнання. Воно також не дає фермерам подавати в суд за «втрату врожаю, упущену вигоду, втрату репутації, втрату можливості використовувати обладнання… причиною якого стала робота або несправність програмного забезпечення». Угода застосовується до будь-кого, хто повертає ключ у запалюванні трактора John Deere, використовує вбудоване ПЗ. Це означає, що тільки дилери та «авторизовані» виробником майстерні можуть працювати з новими тракторами.
«Якщо фермер купив трактор, він повинен мати можливість робити з ним усе, що захоче. Ви хочете замінити трансмісію і відвозити трактор до незалежного механіка. Він може поставити нову трансмісію, але машина не зможе виїхати з майстерні. Deere бере $230, плюс $130 за годину, щоб приїхав технік, вставив коннектор в USB-порт і авторизував заміну частини», — описує ситуацію ще один фермер з Небраски Кевін Кінні.
«Замість цього, техніки бігають навколо з зламаної українською прошивкою John Deere, яку вони купили на чорному ринку», — додає він.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас