Стартова вартість частот для 4G становитиме 2,3 млрд грн - НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартова вартість частот для 4G становитиме 2,3 млрд грн - НКРЗІ

Світ
435
НКРЗІ та мобільні оператори домовилися про рефармінг частот діапазону 1800 МГц, повідомив голова комісії Олександр Животовський.
“Вчора на зустрічі з СЕО “Київстар”, “Vodafone Україна” і Lifecell, що відбулася з ініціативи American Chamber of Commerce, досягнуто домовленостей щодо рефармінгу частот діапазону 1800 МГц. Дякую командам трьох операторів, що погодилися на компроміс, запропонований НКРЗІ”, – написав він в Facebook.
За його словами, першим планується провести конкурс на частоти 2600 МГц. Чинний оператор – ММДС – раніше погодився на повернення частини частот, які комісія буде виставляти на конкурс. Таким чином, на конкурс будуть виставлені чотири або п’ять лотів частот загальною кількістю 2×40 МГц. Початкова вартість частот складе 2,3 млрд грн. Крім цієї суми, покупці виплатять до 25% початкової вартості частот оператору-донору.
“Якщо пам’ятаєте, однією з умов тендеру на частоти 3G була конверсія радіочастот, на яку оператори окремо витрачали кошти. Таким чином, тут використовуємо такий самий механізм компенсації чинним користувачам ресурсу. Для проведення конкурсу нам необхідні кілька рішень уряду щодо змін до Плану радіочастотного ресурсу, вартості ліцензій та порядку конверсії. Всі ці документи вже пройшли узгодження міністерств і чекають остаточного рішення уряду”, – зазначає голова комісії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас