Журі присяжних визнало гіфку смертельною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журі присяжних визнало гіфку смертельною зброєю

Світ
1714
Обвинувачений Джон Рівелло відправив журналісту Курту Айхенвальду, який страждає на епілепсію, гіф-анімацію, яка провокує епілептичні напади. Після розгляду справи Міністерство юстиції США і журі присяжних в Далласі, штат Техас, визнали гіфку зброєю. Інцидент стався в мікроблозі Twitter.
Обвинувачений Джон Рівелло, ховаючись під ніком Ari Goldstein (@jew-goldstein), відправив журналісту Курту Айхенвальду гіф-анімацію з підписом: «Ти заслуговуєш нападів за свою публікацію».
Отримана журналістом гіфка дійсно викликала напад епілепсії, про що дружина Айхенвальда тут же повідомила в Twitter. Справу було передано поліції.
Журналіст неодноразово повідомляв про свою хворобу в Twitter, і Рівелло діяв навмисно — про свої плани спровокувати напад він писав у твітах і в особистих повідомленнях, показало розслідування ФБР.
Спочатку Рівелло звинуватили в кіберпереслідуванні, але при розгляді справи журі присяжних дійшло висновку, що в даному випадку гіф-анімація прирівнюється до вибухового пристрою, вкладеного в поштове відправлення, або вогнепальної зброї. Як повідомляє The Verge з посиланням на юридичні документи, у справі Рівелло суд також угледів антисемітський мотив. Обвинувачений міг атакувати журналіста не лише через його політичні погляди, але і через його походження.
У судовій практиці поки не було подібних прецедентів, які визнавали б гіфку зброєю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас