«Розумні» електроскутери Gogoro можна буде взяти в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумні» електроскутери Gogoro можна буде взяти в оренду

Технології&Авто
742
У Берліні запустили проект з шерінгу електроскутерів Gogoro, що просувається однойменним тайванським стартапом і підрозділом Bosch – компанією Coup. З квітня кількість скутерів буде збільшено в п’ять разів – до 1000 штук.
Електричні скутери на акумуляторах Panasonic (аналогічні тим, що встановлюються в електрокари Tesla) можна буде орендувати на декількох стоянках центральній частині Берліна – Мітте, Пренцлауер Берг, Фрідріхсхайн і Кройцберг. Gogoro розганяється до 45 – 60 км/год, тому для його використання буде досить звичайної ліцензії на водіння мотоцикла або автомобіля, при цьому вік водія повинен перевищувати 21 рік. Вартість оренди становить €3 за півгодини або €20 за весь день. Знайти вільний скутер і оплатити оренду допоможе додаток Coup.
«Запуск проекту Gogoro в Берліні – одному з найдосвідченіших, найпрогресивніших і найкреативніших міст світу з розвиненою культурою двоколісного транспорту – це дуже важливий крок, що символізує початок нашої ринкової експансії», – заявив гендиректор Gogoro Люк Хорас.
Хоча перехід на електротранспорт – це частина глобального тренду, в Азії і Європі діють дві абсолютно різні бізнес-моделі просування Gogoro, говорить голова компанії Panasonic Europe Лоран Абаді.
«У Берліні – це щось типу оренди велосипеда. Ви можете взяти скутер в одному пункті видачі, якийсь час покористуватися ним і потім повернути його в інший зручний вам пункт. На Тайвані скутер – власність власника. Ви можете приїхати на станцію заправки, які розташовуються мало не в продуктових супермаркетах, і замінити розряджені батареї на “свіжі”.
Причому вам ще порадять особливий тип акумуляторів, що відповідають вашому стилю водіння – будь ви гонщиком або спокійним водієм, подорожуючим на довгі відстані. Це можливо, тому що в скутері передбачений “розумний” функціонал для контролю і оптимізації енергоспоживання», – каже Абаді.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас