Стало відомо, скільки життів рятують дрони щотижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки життів рятують дрони щотижня

Світ
490
Згідно з новим дослідженням, за останні 10 місяців дрони врятували 38 людських життів. Вони приходять на допомогу рятувальним службам під час пожеж, повеней, щоб знайти зниклих людей і допомогти постраждалим. В середньому безпілотники рятують щотижня одне життя.
За кілька років безпілотні літальні апарати зробили революцію в багатьох областях – від фотографії і кіноіндустрії до сільського господарства, будівництва та науки. Дрони дозволяють людям виконувати деякі завдання швидше, ефективніше, дешевше і безпечніше, ніж раніше.
У тому числі дрони використовуються для порятунку людського життя пожежними, рятувальними загонами і під час пошукових операцій. Безпілотники можуть вести пошук зниклих безвісти людей, а також доставляти їм необхідну допомогу – воду, ліки, рятувальні жилети, мотузки. Вони також можуть стежити за погодою і небом, захищаючи рятувальників під час проведення спецоперацій. Команді з п’яти осіб потрібно в середньому дві години, щоб знайти потерпілого на площі в один квадратний кілометр, а дрон може виявити його за 20 хвилин – тобто в шість разів швидше.
Згідно з дослідженням, опублікованим DJI Policy&Legal Affairs Department, як мінімум 59 життів було врятовано цивільними безпілотними літальними апаратами в 18 різних випадках, з них 38 – за останні 10 місяців. З цих цифр випливає, що дрони рятують в середньому одне життя на тиждень.
34% врятованих надали допомогу не рятувальники, а звичайні люди, які застосували свої дрони в надзвичайній ситуації. 31 людину було врятовано під час повені – безпілотники виявили зниклих людей і доставили їм мотузки і рятувальні жилети, щоб вони змогли дістатися до безпечного місця. Ще 19 зниклих людей були знайдені на суші – від боліт до гір і снігових мілин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас