На дорогах Австралії можуть виділити смуги для безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дорогах Австралії можуть виділити смуги для безпілотників

Енергетика
226
Комітет з інновацій парламенту Австралії пропонує виділити смуги для руху безпілотних автомобілів на основних трасах країни, щоб громадяни поступово звикали до ідеї автономного транспорту.
На думку заступника голови комітету з інновацій Люка Гослінга, одна з головних задач, яку повинна вирішити Австралія, – це знайти шляхи взаємодії водіїв та робомобілів на дорогах країни. Депутат підкреслив, що основну проблему становлять саме люди.
Гослінг пропонує вчинити так само, як з електротранспортом – запропонувати пільги і знижки при купівлі робомобіля, а, можливо, і виділені смуги, щоб споживачі звикли до автономних автомобілів і почувалися впевненіше.
«Важливий елемент технологічного розвитку – поява систем, що вселяють людям довіру», – йдеться в заяві Міністерства промисловості, інновацій та науки Австралії, в яке Гослінг звернувся з депутатським запитом з приводу стимулів для появи на дорогах безпілотних авто. Крім того, буде потрібно вдосконалити інфраструктуру транспорту і ІТ, щоб робомобілі змогли переміщатися по дорогах загального користування.
На цьому тижні уряд штату Південна Австралія почав випробування безпілотних рейсових автобусів в аеропорту Аделаїди. У разі успіху влада повністю замінить безпілотниками існуючі дизельні шатли. А в випробуваннях безпілотного автобусного сполучення в Перті, що стартували в серпні минулого року, вже взяло участь кілька тисяч осіб. В рамках експерименту самокерований мікроавтобус перевозить 11 осіб на відстань 3 км зі швидкістю 25 км/год.
Проводити випробування безпілотників на дорогах загального користування тепер можна в Естонії. Міністерство економіки та інфраструктури вважає, що це досить безпечно, враховуючи рівень розвитку технологій, але тільки в присутності водія в салоні або з віддаленим контролем.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас