У Шанхаї відкрився магазин, який працює без продавців (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шанхаї відкрився магазин, який працює без продавців (відео)

Світ
807
Шведська інноваційна компанія Wheelys відкрила в Шанхаї перший в світі магазин без продавців. Магазин працює 24 години на добу, сім днів на тиждень, і це тільки пілотний проект, компанія розраховує продавати свою концепцію по франшизі. Варто відзначити, що раніше про плани відкрити подібний магазин повідомляв Amazon, але гіганта ринку переграла зовсім невелика компанія.
Після успішного регіонального тестування в маленькому шведському містечку в минулому році, Wheelys відкрила магазин Wheely247 в Шанхаї як приклад працездатності концепції в великих містах.
Купувати в такому магазині нескладно. Клієнт встановлює на смартфон додаток, що дозволяє отримати доступ до магазину. Для купівлі товару потрібно просто відсканувати штрих-код товару, який він хоче придбати, і при виході з магазину додаток списує з кредитної картки вартість покупок.
З метою попередження крадіжок весь простір магазину проглядається відеокамерами. Надалі Wheelys планує продавати ліцензії на використання технології, тому будь-який рітейлер може інтегрувати її в уже існуючі магазини. За словами компанії, «те, що Uber зробив для таксі, ми робимо для роздробу». Зараз магазин працює в форматі бета-тестування, тобто для його відвідування ще треба залишити заявку на сайті, це зроблено, щоб уникнути напливу цікавих роззяв.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас