Заборона Росією переказів в Україну не вплине на банківську систему, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона Росією переказів в Україну не вплине на банківську систему, - НБУ

Казна та Політика
1020
Перший заступник голови Національного банку Яків Смолій констатує, що рішення Російської Федерації про заборону переказів в Україну через міжнародні платіжні системи без відкриття рахунку не вплине на банківську систему України.
Про це він повідомив журналістам.
“Я не думаю, що це вплине на банківську систему, тому що сума незначна, і українці настільки креативні, що вони знайдуть інші способи переказати кошти”, – сказав Смолій.
За його словами, за 2 місяці 2017 року Україна отримала з Росії за допомогою таких переказів близько 90 млн доларів, і найбільш популярними каналами для переказу коштів без відкриття рахунку, які тепер не будуть працювати, були Western Union і MoneyGram, проте міжбанківські перекази продовжують працювати.
Смолій нагадав, що Національний банк дозволяє громадянам, які навчаються або працюють в Росії, відкривати рахунки в російських банках.
Також Смолій зазначив, що рішення РФ про заборону переклазів в Україну через МПС, швидше за все, є відповідною реакцією на рішення Ради нацбезпеки і оборони України про заборону російських платіжних систем на території нашої країни.
Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Україна розширила санкції щодо Росії, заборонивши діяльність на своїй території ряду російських платіжних систем.
Під санкції потрапили платіжна система “Колібрі”, якою управляє Сбербанк Росії, “Золота корона” (РНКО “Платіжний центр”), “Юністрім” (банк “Юністрім”), “Міжнародні грошові перекази Лідер” (НКО АТ “Лідер”), Anelik (банк “Анелік РУ”), Blizko (Связь-банк).
Національний банк констатує, що за 9 місяців 2016 року 96,5% всіх приватних грошових переказів з Росії (730,9 млн) проходили через міжнародні платіжні системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас