Мер Львова пропонує облаштувати резервний полігон відходів у Чорнобильській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Львова пропонує облаштувати резервний полігон відходів у Чорнобильській зоні

Світ
486
Міський голова Львова Андрій Садовий пропонує облаштувати резервний полігон твердих побутових відходів (ТПВ) в Чорнобильській зоні, готовий частково фінансувати будівництво такого об’єкта.
“А якщо завтра, не дай Бог, трапиться біда в якомусь іншому великому місті? Наприклад, в Києві, який продукує 3 тис. тонн відходів. Що їм тоді робити? Моя пропозиція проста: в Чорнобильській зоні облаштувати резервний полігон для країни, який буде використовуватися в екстремальних випадках. Я готовий це спільно фінансувати з коштів територіальної громади Львова. Такі речі повинні бути передбачені в країні”, – сказав мер на брифінгу в міськраді в середу.
За словами А.Садового, після закриття львівського полігону влада країни мала запропонувати, куди вивозити відходи вже на наступний день, однак жодної такої пропозиції не надійшло.
“Давайте говорити про бездіяльність органів державної влади, які стоять осторонь і спостерігають. Такі речі неможливі в жодній цивілізованій країні світу”, – підкреслив мер Львова.
За його словами, міська влада отримала пропозицію від Львівської обласної державної адміністрації по ділянці для можливого полігону і приступає до вивчення документації. У разі, якщо ділянка підійде і вдасться домовитися з місцевими жителями, полігон можна буде ввести в експлуатацію не раніше, ніж через шість-вісім місяців, а до цього відходи з міста потрібно кудись вивозити.
“Якщо держава може зняти блокаду на тиждень, то, друзі мої, зніміть блокаду на весь період”, – заявив А.Садовий.
За його словами, також договори про вивезення відходів на полігони області можуть бути підписані до кінця дня середи.
Як повідомлялося, 21 березня Львівська обласна комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення допомогти Львову у вивезенні накопичених відходів на полігони області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас