Мінфін повідомив, коли дасть старт пенсійній реформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін повідомив, коли дасть старт пенсійній реформі

Казна та Політика
2137
У Верховну Раду подадуть законопроект про пенсійну систему.
Міністерство фінансів України готове представити у парламенті законопроект, яким змінюється система пенсійного забезпечення, через два місяці. Про це в інтерв’ю журналу Новое время повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
«Реформу, яку хочемо робити ми спільно з МВФ, плануємо провести через Раду в травні», – сказав міністр.
Згідно з проектом нового закону, уряд збереже на поточному рівні Єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
Також система передбачатиме мінімальну вимогу щодо стажу. «Якщо людина не пропрацювала певну кількість років, то вихід відбувається пізніше. Це не впливає на її право на пенсію», – повідомив Данилюк.
Міністр уточнив, що на нинішньому етапі реформування пенсійної системи України, всі заходи спрямовані лише на скорочення дефіциту Пенсійного фонду. Це екстрені заходи, інакше в перспективі декількох років бюджет не зможе забезпечувати пенсіями населення.
«Є ризик того, що система вийде з-під контролю і люди не зможуть отримувати пенсії, на які вони мають право», – сказав Данилюк.
За його словами, він не знає, коли уряд приступить до повного перезавантаження пенсійної системи, яку вимагає МВФ: «Зараз важливо стабілізувати солідарну систему, а не думати про накопичувальну».
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас