Маск почав будівництво першої капсули для вакуумного поїзда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск почав будівництво першої капсули для вакуумного поїзда

Технології&Авто
766
Hyperloop Transportation Technologies (HTT) спільно з іспанською компанією Carbures S.A. приступили до будівництва першої повномасштабної пасажирської капсули для проекту транспортної системи Hyperloop. Її планують презентувати вже на початку 2018 року. Про це йдеться в повідомленні HTT.
Hyperloop – вакуумний або пневматичний поїзд, який здатний пересуватися надземним трубопроводом вдвічі швидше за літак і в 3-4 рази швидше за швидкісний поїзд (близько 1220 км/год). Його ідею запропонував Ілон Маск. У трубі підтримується тиск, що дорівнює одній тисячній від атмосферного, тобто близький до вакууму. Завдяки цьому вагони поїзда (капсули) можуть розвинути таку високу швидкість.
Перша повномасштабна капсула для цього поїзда матиме 2,7 метра в діаметрі, 30 метрів довжини і 20 тонн ваги. Вміщати вона зможе 28-40 пасажирів.
Раніше Маск планував почати випробування експериментального треку Hyperloop до кінця 2016 року. Маску вдалося залучити для реалізації проекту близько $100 млн (на початок травня 2016 року). У список інвесторів потрапили GE Ventures (субкомпанія General Electriс), SNCF і французька національна залізниця.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас