Нафта продовжує дешевшати на даних API про зростання запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати на даних API про зростання запасів у США

Енергетика
373
Нафта дешевшає в середу після істотного падіння цін у вівторок на даних Американського інституту нафти (API), що вказали на значне зростання запасів у США.
Вартість травневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 МСК у п’ятницю опустилася на $0,19 (0,37%) до $50,77 за барель. Напередодні ці контракти подешевшали на $0,66 (1,28%) – до $50,96 за барель.
Травневі ф’ючерси на нафту WTI в ході електронних торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $0,18 (0,37%) – до $48,06 за барель. У вівторок ф’ючерси впали в ціні на $0,67 (1,37%) – до $48,24 за барель.
Згідно з інформацією API, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4,52 млн барелів.
Офіційні дані про запаси будуть опубліковані міністерством енергетики США в середу. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних S&P Global Platts, передбачає зростання запасів нафти за минулий тиждень на 2 млн барелів.
“Волатильність цін на нафту в останні дні пов’язана зі спробами трейдерів визначити, чи добіг кінця період зростання запасів США, що спостерігався з початку цього року”, – цитує аналітика CMC Markets Коліна Сізінскі MarketWatch.
Минулого тижня Міненерго США повідомило про перше за 10 тижнів скорочення запасів нафти в країні.
Увага трейдерів також спрямована на сигнали від держав ОПЕК про те, чи вони мають намір продовжити термін угоди про скорочення видобутку. Це питання буде вирішено не раніше травневої зустрічі ОПЕК, однак офіційні представники країн організації мають намір провести зустріч у Кувейті в наступні вихідні, щоб обговорити, наскільки успішною є угода про скорочення видобутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас