«Яндекс» створить систему контролю втоми водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Яндекс» створить систему контролю втоми водіїв

Технології&Авто
377
«Яндекс» стежитиме за станом водіїв, які працюють в «Яндекс.Таксі». Для цього інтернет-компанія планує розробити систему, яка буде попереджати водіїв про необхідність зробити перерву, а при необхідності зможе обмежити прийом заявок від клієнтів.
«Ми дійсно вже кілька місяців вивчаємо різні технологічні рішення, доступні в Росії і за кордоном. При виявленні ознак втоми людини за кермом така система попередить про те, що потрібно зробити перерву, і може обмежити прийом замовлень від пасажирів», – підтвердили виданню інформацію в «Яндексі». На розробку рішення може піти $10 млн, сказав гендиректор «Яндекс.Таксі» Тигран Худавердян.
Реалізувати проект можна за допомогою контролю руху очей водія, використовуючи для цього камери і програмне забезпечення – в серійних автомобілях подібне рішення вже використовується, наприклад, про такі розробки оголошували Mercedes, Opel і Harman. «Яндекс» може використовувати для цього власні технології комп’ютерного зору.
Не виключено, що «Яндекс» скористається послугами ЗАТ «Нейроком», яке спеціалізується на системах забезпечення безпеки на транспорті. За словами заступника начальника відділу розвитку «Нейрокома» Іллі Іванова, всі пасажирські та близько 80% вантажних і маневрових локомотивів РЖД вже оснащені системою контролю неспання машиніста від «Нейрокома». Система також застосовується на кар’єрних самоскидах в гірничо-збагачувальній промисловості.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас