Стало відомо, на скільки вистачить антрациту на складах ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на скільки вистачить антрациту на складах ТЕС

Енергетика
736
Державна компанія “Укренерго”, оператор Об’єднаної енергосистеми країни, покращила прогноз щодо забезпечення теплоелектростанцій дефіцитним вугіллям антрацитовой групи, заявивши, що ТЕС забезпечені цим видом палива на час роботи від 28 до 60 днів.
Про це у своєму відеозверненні на сторінці в соцмережі Facebook сказав в. о. голови компанії Всеволод Ковальчук.
“Залишки палива на електростанціях, які працюють на антрациті, складають від 28 до 60 днів. Це той період, який країна може пройти без серйозних проблем в нашій електроенергетичній системі, що значно більше тих прогнозів, які були раніше”, – сказав він, додавши, що раніше прогнозувалося можливе виснаження або нестача палива вже до кінця березня.
Також Ковальчук заявив, що генеруючі компанії – оператори ТЕС повинні негайно перейти до процесу укладання контрактів на імпорт антрациту в Україну.
“Додатковий фінансовий ресурс, який має теплова генерація за час роботи в останній місяць, дозволяє почати цей процес (укладення контрактів на імпорт вугілля в Україну – ред.), і він повинен розпочатися негайно… Країна повинна до травня місяця бути забезпечена паливом”, – сказав голова “Укренерго”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас